Resum del conte: SENYORA MORT, CARTA DE MIQUEL GARRIGUES

Resum del conte  SENYORA MORT, CARTA DE MIQUEL GARRIGUES:

 Miquel Garrigues escriu una carta a la Mort. Ell havia treballat com a barquer fins que es va construir un pont de riba a riba, que va fer que perdés la seva feina. El seu desig és tornar a fer de barquer un cop mori transportant les ànimes com feia Caront al mite.

Curiositats:

Moltes cultures han cregut en la mort com a persona. Des del segle XV podem trobar la mort representada com a una figura esquelètica amb capa i caputxa. En molts casos la Mort és qui acaba amb la vida de la víctima, fet que dóna origen a històries on se la pot enganyar i el personatge sobreviu gràcies al seu ingeni. Aquest és el cas de Sísif, esmentat també al conte “Un barril de sabó moll”.

Per a nosaltres i moltes altres nacionalitats (sobre tot llatines), es tracta d’ un esquelet femení amb una dalla o fins i tot com una santa ornamentada amb flors, com en el cas de la cultura mexicana. Allà, la Santa mort és un objectede culte. En canvi, en molts altres llocs de parla anglesa la mort és una figura masculina.

Aquest personatge apareix en nombroses novel·les i pel·lícules des de fa molts anys, com es pot veure a  La muerte viaja demasiado o Macario.

1 thoughts on “Resum del conte: SENYORA MORT, CARTA DE MIQUEL GARRIGUES

Deixa un comentari