Resum del conte: La Plaga de la Ribera

Resum del conte LA PLAGA DE LA RIBERA:

En Jeroni és un home que escriu una carta al director de la presó de Lleida amb la finalitat que ensenyin a la Plaga de la Ribera, a ser un bon delinqüent, ja que sempre que intenta fer alguna cosa dolenta, acaba fent-la honradament.

delinqüent

Al llegir aquest conte, em va fer pensar quina seria la resposta del director, i seguint una mica l’estil de l’autor he inventat i escrit la resposta que donaria el director a en Jeroni respecte la petició d’ensenyar a La Plaga de la Ribera a ser delinqüent.

 

Resposta alternativa per part del director de la presó:

Estimat Jeroni,

Primer que res volia agrair-li que confií en el nostre centre penitenciari, la presó municipal de Lleida, per la petició que demana. No és el primer cas que trobem de persones que volen ser delinqüents. Avui dia, és una de les professions més demandades. Penso que hauria d’haver-hi un grau d’universitat i tot. És més difícil del que tots pensem ser delinqüent però, al cap i a la fi, aconsegueixes més coses que no sent-lo. Fa més d’un any va venir un noi, el presoner 323, que ens demanava el mateix. Els seus pares, farts d’oir les queixes del seu fill van decidir parlar amb mi i comentar-me la situació. “Es que no entenem perquè vol ser delinqüent si ho fa tot bé senyor director” em deia la mare tot ressentida. I es que la gent que és delinqüent ho és per vocació i si no tens manya per fer-ho l’has d’aprendre. Així que el vam acollir a la nostre presó com un delinqüent més.

Com que no és el primer cas, en el centre hem decidit fer una hora al dia d’ensenyaments relacionats amb la delinqüència. La veritat es que els nostres nens (com els anomenem aquí) estan molt contents. La nostra satisfacció també és enorme ja que volem que tots arribin a ser uns gran delinqüents en un futur.

Així que, per acabar d’enllestir els tràmits i poder acollir a La Plaga de la Ribera a la nostre casa, li dono cita dilluns que ve a les 11 del matí.

Molt cordialment,

Firma

Enric Llach, director

 

1 thoughts on “Resum del conte: La Plaga de la Ribera

Deixa un comentari